E-learning met schrik-effect maakt bewust onbekwaam.

Ontwerp een beleving!
Ontwerp een beleving!

De meeste opdrachtgevers benaderen mij om een e-learning module te ontwerpen welke vooral veel informatie bevat. Het liefst een e-module met zoveel mogelijk instructie. Maar waarom zouden we dat nog langer doen? Ik kan ook een mooi PDF document opmaken volop tekst en instructie. In mijn opinie kan het volgen van een e-module ook een ervaring zijn die je meemaakt. De context zo veel mogelijk laten aansluiten bij de medewerker en hier en daar wat schrik-effect toevoegen. Het schrik-effect maakt dat medewerkers van onbewust onbekwaam een eerste stap kunnen maken naar bewust onbekwaam. Of beter gezegd je kunt laten zien welk effect iets doen of iets juist niet doen heeft. De eerste stap naar bewustwording. Maar hoe ontwerp je een contextrijke beleving? Nieuwsgierig geworden? Komende blogs zal ik verder schrijven over het ontwerpen van e-learning als beleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: