Creëer je persoonlijke bieb met ZEEF

Ook zo klaar met zoeken naar die ene video die je een keer hebt gezien op YouTube, maar nu net even niet vinden kan? Geloof jij ook in de kracht van herhaling en wil je, je favoriete video of artikel vaker zien/ lezen? Interessante blog gevonden die je vaker wilt teruglezen? Gave infographic gespot die je op een later moment vast kunt gebruiken?

Sinds kort werk ik met de applicatie ZEEF.com en ik vind het een aanrader. Op ZEEF creëer je een pagina waar je alle linkjes naar je favoriete content kunt toevoegen. Je kunt het clusteren in hoofdthema’s en subthema’s. En je kunt je pagina publiceren zodat ook anderen jouw content bibliotheek kunnen benaderen. Bovendien is het kosteloos te gebruiken.

Je kunt ook meerdere pagina’s aanmaken, dus werk je samen met je collega’s aan een project of werk je met collega studenten aan een thema, maak je een gezamenlijke pagina aan en verzamel je content. Creëer bijvoorbeeld een teampagina.

Nu ik ZEEF gebruik heb ik al de content van professionals die mij inspireren mooi geclusterd en zijn ze altijd beschikbaar en makkelijk deelbaar.

Minimaal één dag per maand gun ik mijzelf de ZEEF pagina te bekijken, bij te stellen en aan te vullen met nieuwe content. Dit doe ik op mijn ‘Persoonlijke Inspiratie Dag’. Een groot kruis met PID in mijn agenda helpt mij deze dag voor mijzelf op te eisen in de drukke werk,- en privé agenda. En ‘het werkt’! Een simpele actie met grote gevolgen. Ik heb hiermee structureel ruimte voor verdieping en kennisverbreding ingebouwd.

Misschien ook iets voor jou? Klik hier om mijn SocialLearningLab ZEEF pagina te bekijken.

zeef

 

2 gedachten over “Creëer je persoonlijke bieb met ZEEF

Voeg uw reactie toe

 1. Mooie app ZEEF. Zelf gebruik ik Mindmeister om gevonden content op thema’s te verzamelen. als ik aan een artikel werk, maak ik een mindmap en hang ik de URL’s naar webpagina’s en video’s aan de takken zodat ik de bronnen ook met een idee kan verbinden.

  Like

  1. Ha Isabelle,
   Dank voor je reactie, leuk! Mindmeister klinkt idd ook heel interessant, zeker met die ordenings-optie. Ga ik ook even induiken. Zijn jouw verzamelde bronnen ook inzichtelijk voor anderen? Groet! Saskia

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: