Skip to main content

Ja ja, ik ben fan. Sinds ik http://www.biteable.com heb ontdekt ben ik weer vaak achter de laptop te vinden. Korte animaties maak je snel en met een hele professionele uitstraling. Het is indrukwekkend hoe auteurstools zich ontwikkelen. Steeds makkelijker kun je video’s bewerken, animaties maken, zonder echt verstand te hebben van technologie. Ja… ook jij… Jij kan het ook! Het staat namelijk al helemaal voor je klaar. Je kiest een voorbeeld, foto en video beelden, zet ze in de juiste volgorde. Zet er leuke, frisse of interessante teksten onder, kies een deuntje. En klik op publiceren.

Gratis versie

Je kunt eerst werken met de gratis versie. Let op dan heb je wel na het publiceren het logo van Biteable op je animatie en kun je de animatie alleen via een online link (laten)bekijken. De betaalde versie (276 dollar per jaar) heeft de mogelijkheid om wel te downloaden zodat je de animatie volledig in eigen beheer kunt houden.  Maar die gratis versie is dus prima om gewoon even wat te experimenteren. Iets voor jou? …Ik denk het wel!

Overtuig je manager dat je deze tool goed kunt gebruiken voor het maken van online content binnen jouw organisatie. Euh.. en ben je manager? Waar wacht je nog op, overtuig je team dat dit echt gaaf is. En gebruik het vooral ook zelf. De kans om een overleg heel verfrissend te beginnen. Of een businesscase in 2 minuten beeldend te presenteren.

Inspiratie nodig? 

Misschien helpt dit, ik heb de volgende animaties gemaakt:

  • Het verbeelden van de jaarresultaten van de Prinses Máxima Centrum Academy. Veel pakkender dan een jaarverslag in tekst 
  • Een promo voor een nieuwe startende groep verpleegkundigen. In het kader van hun on-boarding programma.
  • Een animatie over eigen regie voor de zorgprofessional. En de vraag of ze mee willen denken met de Academy (producten en interventies)
  • Een animatie met korte instructie hoe persoonlijke levensdoelen te formuleren (voor Surplace fietscoaching)

Welke stijl kies jij? 

Om erachter te komen welke animatie/videostijl bij de doelgroep past is het mogelijk om dezelfde animatie in twee stijlen te ontwerpen. Bijvoorbeeld de animatie met instructie persoonlijke levensdoelen heb ik met Anneke de Joode (surplace fietscoaching) uitgewerkt in twee heel verschillende stijlen. Dit doe je snel en slim door gebruik te maken van ‘dupliceren’. Om vervolgens aan de doelgroep voor te leggen welke meest tot de verbeelding spreekt en aanzet tot actie.

Kijk eens mee!

Animatie levensdoelen formuleren (videostijl)

Animatie levensdoelen formuleren (animatiestijl)

en… laat je het weten in je reactie hieronder? Welke spreekt jou aan?