Sessie door: Saskia | Klant: Zorgorganisatie In Haarlem | Datum: Maart 2023

Aanleiding

Als interne academie voelen we dat we vastlopen. We voelen geen regie op onze werkzaamheden, en hebben geen manager die de route voor ons uitzet. We voelen ons speelbal van de organisatie en willen dit graag veranderen.

Vraag

Help ons komende weken op weg, want we zien door de bomen het bos niet meer. Hoe kunnen wij als ondersteunende dienst (afdeling Opleidingen) binnen onze GHZ-organisatie weer de regie pakken? We willen meepraten aan tafel en onze expertise inzetten ten behoeve van de strategie van de organisatie.

Aanpak

In 7 sessies van 3 uur gaan we met elkaar aan de slag door te kijken naar verleden, heden en toekomst.

Tijdens de sessies werken we aan een document waarin alle facetten zijn uitgewerkt: de stip op de horizon, visie, stakeholders en diensten. We bekijken de huidige en gewenste situatie, met aandacht voor het systeem. Hoe is deze situatie zo geworden? En wat heeft ertoe geleid?

Door op deze manier te kijken naar het verleden, die recht doet aan alle gevoelens die daarbij spelen, zorgt ervoor dat er daarna ruimte is om met focus op de huidige situatie vooruit te kijken. Door het noteren van de stappen komen we tot een totaaldocument waarin alles wat is besproken terugkomt.

Social Learning Lab werkt vanuit de visie dat een ondersteunende dienst ook écht ondersteunend kan zijn aan het primaire proces.  Zo gebruik je de waarde van ondersteunend zijn als leidende werkwijze en in processen die je neerzet als ondersteunende afdeling binnen een organisatie. 

Resultaat

Het team opleidingsadviseurs voelt weer richting. Er ligt een stappenplan met stip op de horizon en bijbehorende acties. Er is ruimte om dit te presenteren binnen de organisatie en om het proces op te pakken met elkaar.

Meer weten? Bekijk onze blogs!

Workshop bij live event van Educared
Events

9 november – Workshop bij live event van Educared

9 november van 12.00 – 17.30 uur bij Metropool in Enschede   Werkplekleren centraal stellen?…
Next-learning2023
Events
18 april – Het zorgleerlandschap in beweging
Events
7 april – Toekomst van het werk en generatie Z