Sessie door: Saskia | Klant: Coaching | Datum: Maart 2023

Aanleiding

In mijn werk verlies ik energie in de samenwerking met collega’s. Ik voel me soms aan de kant gezet door het team. Ik twijfel of ik hier wel op mijn plek ben en ben op zoek naar een manier hiermee om te gaan. Het overkomt me vaker, ook in andere teams. Ik wil hier eens kritisch naar kijken. 

Vraag van coachee

Hoe komt het dat ik steeds in deze situaties ‘beland’? En wat kan ik anders doen om dit te voorkomen?

Aanpak

De coachsessies staan in het teken van het verkennen van de situatie. Door middel van het visualiseren (systeem uittekenen op flap-over) van de situatie verkennen we samen het systeem waar ze steeds in terechtkomt. We kijken naar haar eigen aandeel daarin en we zoeken uit waar dit gevoel vandaan komt. Door dit te herkennen kunnen we ook kijken naar andere gedragingen en gevoelens die helpen. 

Daarbij formuleren we de gewenste stip op de horizon op het gebied van werk, en stellen doelen voor de korte en langere termijn. We zoeken samen naar een voorbeeld waar professionele identiteit verbonden is met persoonlijke identiteit met overtuigingen uit het verleden. Door dit inzichtelijk te maken en daarbij ook de toekomst in te kijken formuleren we nieuwe overtuigingen en passende uitdagingen.

Social Learning Lab werkt door het doorvragen op gevoel en gedrag, ernaar te zoeken waar dit is ontstaan. We geven ruimte aan het verleden en maken de stap richting de toekomst helder. 

Resultaat

De deelnemer voelt weer grip op haar situatie. Ze herkent patronen van zichzelf en leert deze kritisch bekijken en ombuigen naar gedragingen en gevoelens die haar helpen. De deelnemer weet waar ze naaartoe wil werken en neemt hierop regie in de keuzes die op haar pad komen.

Meer weten? Bekijk onze blogs!

Workshop bij live event van Educared
Events

9 november – Workshop bij live event van Educared

9 november van 12.00 – 17.30 uur bij Metropool in Enschede   Werkplekleren centraal stellen?…
Next-learning2023
Events
18 april – Het zorgleerlandschap in beweging
Events
7 april – Toekomst van het werk en generatie Z